1 mrt 2023

Anne Geene Gronings gras

Block C

ARTisBOOK

11 maart – 15 april 2023

vr en za van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak

06 57673865 / 050-3132418
 Anne Geene

GRONINGS GRAS

 

 

Opening zaterdag 11 maart om 16.00 uur

 

Anne Geene, work in progress Noorder Plantsoen Anne Geene 

ARTisBOOK


 

U bent van harte uitgenodigd op de opening van de expositie

'Gronings Gras'


Er zijn ongeveer 1600000000000000 grassprietjes op aarde maar gras is een ondergewaardeerd plantje. Iedereen loopt er gewoon overheen. Sinds een aantal jaar verzamelt Anne Geene gras van bekende grasvelden of gras dat op bekende plekken groeit. Van voetbalstadions tot kerkhoven, van het Forum Romanum tot de Acropolis. In kleine schetsboekjes worden de afzonderlijke grassprietjes getoond. Voor Galerie Block C en ARTisBOOK wordt dit project uitgebreid (of eigenlijk gereduceerd) tot alleen Gronings gras. Een vrolijke verwijzing naar Gronings gas waarin onderwaardering ook een belangrijke rol speelde.

Tijd dus voor een ode aan het gras. Gras van bekende Groningers (Ben Feringa, Bert Visscher, Arjen Robben, Andreas Bl├╝hm), van bekende Groningse velden (Euroborg, Noorderplantsoen) en mijn bestaande collectie zullen te zien zijn.

Daarnaast kunnen alle bezoekers met hun eigen grassprietje naar de galerie komen. Deze zullen voorzien van locatie en een kort verhaaltje worden bijgezet in een boek dat groeit gedurende de tentoonstelling. Een grastenboek.

Gras van Arjen Robben                                                    Cyanotypie 'Westerhavenstraat'
mede mogelijk gemaakt door: