7 sep 2020

Susanne Kriemann: Uitnodiging

 Block C

19 september - 24 oktober

Susanne Kriemann
MNGRV

Met de installatie MNGRV voegt Susanne Kriemann een nieuwe plant aan de plantkunde toe. De MNGRV verwijst naar de vertakkende wortels van de mangroves in Zuid - en Zuidoost-Azië die door de getijden permanent verweven zijn met restanten olie, visnetten, en ander plastic afval. In tijden van klimaatverandering en milieuvervuiling vervagen vroegere grenzen tussen natuur en cultuur, tussen plant en plastic. Hoe kunnen we nog een onderscheid maken?

Bij de expositie verschijnen twee publicaties in een oplage van 100. Deze publicatie is een samenwerking van Susanne Kriemann en Dongyoung Lee en is aan te schaffen bij ARTisBOOK (Westerhavenstraat 14) waar ook een selectie van Kriemanns kunstenaarsboeken in te zien en te koop is.    

Susanne Kriemann (1972) woont en werkt in Berlijn. Ze vertaalt uitgebreid archief- en veldonderzoek in beelden, installaties, en kunstenaarsboeken. Kriemann heeft solotentoonstellingen gehad in onder andere San Francisco, Rotterdam, Bazel, Berlijn, Toronto en Wenen, en deelgenomen aan biënnales in Karachi, Berlijn, Shanghai en Gent. Ze is professor Media Art and Photography aan de Karlsruhe University of Art and design.

MNGRV is gecureerd door Ruby de Vos 

openingstijden:

donderdag, vrijdag, zaterdag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak. De expositie start zaterdag 19 september om 13.00 uur en Susanne kriemann is aanwezig.

Bezoek
I.v.m. corona zijn er een aantal aanpassingen. Zo kunnen maximaal 3 personen tegelijkertijd naar boven (of meer van één huishouden) We vragen bezoekers beneden bij ASRTisBOOK te melden. Hier kun je wachten, iets drinken, je handen wassen en alvast kunstenaarsboeken van Kriemann bekijken. Heb je corona-gerelateerde klachten, dan blijf je natuurlijk thuis.
met veel dank aan: