5 nov 2014

Johan Rumpt


Ongewerveld 
Nieuwe beelden van Johan Rumpt
Opening zaterdag 15 november om 16.00 uur          
   petflower 2014                                                                                    Amadou et les bidonsDe ‘magie van het maken’

Binnen het recente werk van Johan Rumpt speelt het maken en ‘vermaken’ een belangrijke rol. Rumpt gebruikt industrieel geproduceerde gebruiksvoorwerpen, zoals auto-onderdelen en plastic jerrycans die hij tot kunstvoorwerpen recyclet.
Zijn ervaringen in Mali gaven hem een nieuwe visie op zijn werk. De omgang van Afrikanen met dagelijkse en symbolische voorwerpen en vooral de houdingen en technieken van handwerkslieden zijn voor hem een inspiratiebron.
In Bamako, de hoofdstad van Mali, bezocht hij kleine werkplaatsen in de sloppenwijken, waar hij het gieten van aluminium leerde. Dit heeft hij toegepast in zijn serie ‘Handstukken’. Deze kleine, begeerlijke beeldjes zijn te zien bij Block C. Rumpt ziet zijn werk als een soort ‘ongewervelden’, daar de huid het meest opvallende kenmerk is. De serie 'Petflowers' is hier een voorbeeld van.

De expositie "Ongewervelden" is van 15 november tot 20 december te zien bij Block C, Westerhavenstraat 14a Groningen.

Bij de expositie verschijnt een artikel van Katalin Herzog over het werk van Johan Rumpt. Dit artikel is voor bezoekers beschikbaar.